خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره محافظه کاری شرطی و غیر شرطی با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

از دو نوع محافظه كاری که منجر به ارائه كمتر از واقع ارزش های دفتری خالص دارایی ها نسبت به ارزش های اقتصادی آنها می شود، یكی از آنها محافظه کاری شرطی می باشد که توسط باسو (1997)به عنوان"تمایل حسابداران در الزام درجه بالاتری از تایید پذیری برای شناسایی اخبار خوب نسبت به اخبار بد در صورتهای مالی " تعریف می شود. محافظه‌کاری مشروط، محافظه‌کاری است که توسط استاندارد های حسابداری الزام شده است. یعنی شناخت به مقطع زیان در صورت وجود اخبار (بازده منفی سهام) و نا مطلوب و عدم شناخت سود در مواقع وجود اخبار خوب (بازده مثبت سهام) و مطلوب منلا کاربرد قاعده اقل بهای تمام شده یا خالص ارزش فروش در ارزیابی موجودی کالا، نوعی محافظه‌کاری مشروط است. به این نوع محافظه‌کاری محافظه‌کاری سود و زیانی و یا محافظه‌کاری گذشته نگر می گویند (رایان ، 2006).

 

 

 

به وسیله شناسایی به موقع زیان عملیاتی،سود گزارش شده در صورت سود (زیان )،موجب افزایش محتوای اطلاعاتی صورت سود (زیان) برای استفاده كننده گان علاقه مند به ریسك های نامطلوب شركت( از جمله اعتبار دهندگان) می شود در حالی كه برای استفاده كنندگان علاقمند به پتانسیل (توان های بالقوه) افزاینده شركت، با افزایش محتوای اطلاعاتی همراه نیست. این تاثیر بر صورت سود(زیان) از طریق رابطه سود باقی مانده به ترازنامه نیز منتقل می گردد. كاهش ارزش دارایی ها بر اثر اخبار بد و عدم افزایش ارزش دارایی ها بر اثر اخبار خوب، به ارائه كمتر از واقع مستمر خالص دارایی ها در ترازنامه منجر می شود.

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف محافظه کاری

2-11-تقسیم بندی محافظه کاری

2-11-1- محافظه كاری شرطی

2-11-2- محافظه كاری غیر شرطی

2-12- روش های اندازه گیری محافظه کاری

2-12-1- روش ها اندازه گیری محافظه کاری شرطی

2-12-1-1- روش عدم تقارن زمانی سود

2-12-1-2- روش کاربرد اقلام عملیاتی

2-12-2- روش های اندازه گیری محافظه کاری غیر شرطی

2-12-2-1- روش ارزش بازار نسبت به ارزش دفتری سهام (MTB)

2-12-2-2- روش Res

2-12-2-3- روش به کارگیری اقلام تعهدی

2-12-2-4- روش ارزش دفتری به ارزش بازار

2-13- نقش اطلاعاتی محافظه کاری

2-14-  پیشینه پژوهش

منابع