خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری گزارش های مالی و اهمیت سود با فرمت docx در قالب 44 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

       محتوای اطلاعاتی اقلام حسابداری در رابطه با پیش بینی برخی از عوامل از جمله بازده و سود سهام و توضیح ارزش بازار سهام شرکت می باشد. منظور از محتوای اطلاعاتی یک معیار حسابداری، میزان استفاده و فایده آن در فرایند تصمیم گیری فعالان بازار سرمایه می باشد. فرانسیس (2008) رابطه بین اجزای اقلام تعهدی و جریان های نقدی با بازده سهام را بررسی نموده و دریافته است که بین اجزای سود و بازده سهام رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ به ویژه رابطه بین جریان های نقدی و حساب های دریافتنی با بازده سهام قوی تر است. هم چنین چاریتو و همکاران (2000)  در ژاپن به این نتیجه رسیدند که اولا جریان های نقدی، محتوای اطلاعاتی بیشتری در تشریح بازده سهام در مقایسه با سود دارند و ثانیا، جریان های نقدی زمانی که سود ثبات ندارد، نقش با اهمیت تری در بازار سهام نسبت به سود بازی می کنند و اهمیت بیشتری دارد (رهنمای رودپشتی و همکاران، 1388).

 

 


     بارث و همکاران (1999) ارتباط اجزای نقدی و تعهدی با ارزش بازار سهام را مورد بررسی قرار داده اند. آنها دریافته اند که اجزای نقدی و تعهدی به پیش بینی مربوط هستند و آگاهی از اجزای تعهدی و جریانات نقدی سودها به تشریح ارزش بازار سهام علاوه بر ارزش دفتری سهام و سودهای غیر عادی کمک می کند. چان و همکاران (2006) توانایی پیش بینی بازده سهام با استفاده از اجزای اقلام تعهدی را بررسی نموده و به این نتیجه رسیدند که اقلام تعهدی قدرت پیش بینی کنندگی بازده آتی سهام را دارند. اگر این اقلام به صورت اختیاری و غیر اختیاری تجزیه شوند؛ قدرت پیش بینی کنندگی به بخش اختیاری اقلام تعهدی بر می گردد و یک رابطه منفی قوی بین اقلام تعهدی و بازده آتی سهام وجود داردو هم چنین اقلام تعهدی تا حدودی منعکس کننده میزان دستکاری سود توسط مدیران هستند.

 

 

 

فهرست مطالب

2-1-1 مقدمه

2-1-2گزارشگری مالی

2-1-3استفاده کنندگان صورت های مالی و نیازهای اطلاعاتی آن ها

2-1-4اهمیت سود و محتوای اطلاعاتی آن

2-1-4-1اهمیت سود

2-1-5مفاهیم سود حسابداری

2-1-6نقاط قوت سود حسابداری

2-1-7نقاط ضعف سود حسابداری

2-1-8 سود حسابداری در برابر سود اقتصادی

2-1-9مربوط بودن سود به ارزش سهام

2-1-10سود، تعهدات و جریانات نقد

2-1-11 محتوای اطلاعاتی سوددهی حسابداری و ارزش بازار شرکت ها

2-1-12نقش و اهمیت اقلام تعهدی

2-1-13اختلاف های زمان بندی و مشکلات تطابق

2-1-14 محتوای اطلاعات اقلام تعهدی و ارزش بازار شرکت

2-1-15 طبقه بندی اقلام تعهدی به جاری و غیر جاری

منابع