خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری سرمایه فکری و تفاوت آن با سرمایه انسانی با فرمت docx در قالب 48 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

هندی  (1990)، به این نكته تأكید می‌كند كه هیچ مدیری وجه نقد یا فضای كارخانه را بی‌كار رها نمی‌كند، این در حالی است كه مدیران فقط از 20 درصد دانش داخل سازمان‌هایشان استفاده می‌كنند. در نتیجه‌ آن‌ها، نیاز به ارزیابی، مدیریت و ارتباط بیشتری برای ارزش موجود در 80 درصد باقیمانده‌ی دانش كه هنوز تحت كنترل درنیامده است، دارند. در حقیقت، اختلاف بین ارزش دفتری و ارزش بازار شركت‌ها بر طبق آمار شركت مشاوره‌ای اریكسون نیز تقریباً 80 درصد تخمین زده می‌شود (مون و كیم ، 2006). 

 

 


استوارت  (1991) استدلال می‌كند كه سرمایه‌ی فكری، دانش موجود در سازمان است كه می‌تواند جهت ایجاد مزیت رقابتی مورد استفاده قرار گیرد. او عناصر سرمایه‌ی فكری را شامل: اختراع ثبت شده‌ی سازمان، فرآیندها، مهارت‌های كاركنان، فن‌آوری، اطلاعات مربوط به مشتریان و تأمین كنندگان و تجربه‌های شركت عنوان می‌كند. او همچنین سرمایه‌ی فكری را به عنوان دارایی فكری كه به طور مؤثر منجر به ایجاد ثروت از طریق تولید یك دارایی با ارزش بالاتر می‌شود، تعریف می‌كند. 

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

 2-2 تعریف سرمایه فکری

2-3 تفاوت سرمایه های انسانی با سرمایه فکری

2-3-1 بند اول ـ مقصود از سرمایه‌ی انسانی چیست؟

2-3-2 بند دوم ـ سرمایه‌ی فكری چیست؟

2-4 اجزای سرمایه‌ی فكری

2-5 نظریه‌های موجود در زمینه‌ی اندازه‌گیری سرمایه‌ی فكری

2- 6 روش‌های محاسبه‌ی ارزش سرمایه‌ی فكری

2-7 مزایای مدل پالیك

2-8 توسعه انسانی

2-9 مفهوم توسعه انسانی در رویکرد های متفاوت

2-10  شاخص توسعه‌ی انسانی HDI

2-11پیوند سرمایه فکری و فرآیند توسعه انسانی

2-12 پیشینه تحقیق

2-12-1 مروری بر تاریخچه سرمایه فکری

2-12-2 مروری بر تاریخچه وسیر تحول توسعه انسانی

2-13 توسعه انسانی و حسابداری

2-14 سرمایه فکری و توسعه انسانی

منابع