خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه مفهوم توسعه و انواع آن با فرمت docx در قالب 30 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

 مشاركت، مفهومی ذاتی در جوامع بشری است و برای تحكیم آن، نیاز به برنامه ریزی از پایین به بالا و ارتباط بین همه ی مؤلفه های موجود در این زمینه وجود دارد (ونگ و ژنرانگ ، 2008). از بعد نظری و عملی، مشاركت در بطن هر جامعه ای در قالب مفاهیمی مانند همبستگی، اتحاد، همكاری، انجمن و مانند آن نهفته است (بافکار، 1390). مشارکت مفهومی گسترده است و در بعضی مواقع پیچیده می نماید، چنان که از انواع شیوه های صوری جلب مشارکت گرفته تا رویکردهای نوین آن در راستای دعوت مردم برای اثرگذاری در تصمیم گیری ها و پذیرفتن هزینه های چه بسا چشمگیر آن را در بر می گیرد. کشور ما در فرآیند نهادینه شدن مشارکت در برنامه ریزی های منطقه ای و محلی در مراحل ابتدایی است و به زمان زیادی برای دستیابی به مشارکت کامل نیازمند است (نسترن و رعنایی، 1389).

 

 

 

استنسکه   (2009) مشارکت روستاییان در قالب تشکل های روستایی را به عنوان راهبردی که وظیفه حفظ و نگهداری از ارزش های فرهنگی یک منطقه را بر عهده دارد، مطرح می کند. در بحث مشارکت مردم و موفقیت هرچه بیشتر این تشکل ها در نواحی روستایی، دو نکته را باید مدنظر قرار دارد؛ اول اینکه، باید افراد را تشویق به مشارکت کرد زیرا در توسعه نواحی روستایی، این افراد هستند که نقش کلیدی را ایفا می کنند. دومین عامل، فراهم کردن فرصت هایی برای وضوح هرچه بیشتر تقاضاهای روستاییان، برای مسئولین و دست اندرکاران است، زیرا ایجاد تشکل های مردمی می تواند پل ارتباطی بین نیازهای مردم روستا و مسئولین قلمداد شود (عبداللهی و همکاران، 1388).

 

 

 

فهرست مطالب

مفهوم توسعه

توسعه ی روستایی و نقش آن در توسعه ی ملی

مفهوم مشارکت و اهمیت مشارکت روستاییان در فرایند توسعه

اصول مشارکت

انواع مشارکت

موانع مشارکت

موانع فردی

موانع خانوادگی

موانع اجتماعی

زنان و توسعه

زنان روستایی و ترویج و آموزش کشاورزی

زنان و مشارکت

مطالعات داخلی

مطالعات خارجی

منابع