خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه اختلال تنظیم هیجانی و عوامل ایجاد کننده آن با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

واژه هیجان که با واژه های شور، احساس و عاطفه شباهت زیادی دارد به معنای هر نوع برانگیختگی ذهن و بدن است. همانطور که اشاره شد، هیجانات، احساسات و عواطف بخشی از وجود ما هستند. در واقع هیجان، احساس و عاطفه پدیده هایی هستند که ما هر روز با انواع مختلفی از آن درگیر هستیم. مسائلی مانند عشق، غم، شادی، خشم و عصبانیت و بسیاری دیگر از حالت ها که قطعاً همه ی ما تک تک آنها را به خوبی می شناسیم و همه ی آنها را احساس کرده ایم، محتوای هیجان، احساس و عاطفه ما را تشکیل می دهد (امامی نائینی، 1385). 

 

 


روان شناسان در تعریف هیجان و عاطفه اختلاف نظر دارند زیرا هر کدام در تعریف خود زاویه ای از آن را در نظر می گیرند. چنان که بعضی از ایشان به منشاء و دگرگونی هیجان توجه دارند، برخی جنبه های عضوی آن را مورد توجه قرار می دهند، و گروهی نیز می خواهند ماهیت هیجان و عاطفه را به فطری و فرهنگی تقسیم کنند. استانلی  هیجان را نخستین پایه ای که انرژی روانی در پیدایش و دگرگونی خود برآن استوار است تعریف می کند. جیمزلانکه  معتقد است که ادراک حالات عضوی یا بدنی باعث پیدایش حالات هیجانی و عاطفی می شود و هیجان و عاطفه در واقع همین ادراک است. مکدوگال  هیجان را نشانه بروز غرایز می داند (شعاری نژاد، 1388). 
 

 

 

فهرست مطالب

اختلال تنظیم هیجانی

2-4-1- مقدمه

2-4-2- تعریف هیجان

2-4-3- ویژگی هیجان­ها

2-4-4- عوامل ایجاد هیجان

2-4-5- تنظیم هیجان

2-4-6- مهارتهایی که در تنظیم هیجانی آموخته می­شوند

2-4-7- راهبردهای مقابله با هیجان­ها

2-4-8 دیدگاههای زیر بنای هیجانها

2-4-9- اختلال تنظیم هیجانی

منابع