هدف از این تحقیق بررسی مبانی نظری درباره ابزار وجود با فرمت docx در قالب 56 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری ابراز وجود

تعریف ابراز وجود

سبک های پاسخ دهی

ویژگی سبک های ارتباطی

پیش فرض ها

كاربردها و فواید آموزش ابراز وجود

انواع ابراز وجود

ابراز وجود مستقیم و غیر مستقیم

مولفه های ابراز وجود

ارزشهای آمریکایی                                    

پیامدهای منفی نداشتن جرأت

منابع

 

 

 

نظریه آموزش ابراز وجود نخستین بار توسط آندریو سالتر (1949) مطرح شد.او از افكار پاولف درباره برانگیختگی و بازداری تاثیر پذیرفته بود. سالتر عقیده داشت كه بعضی از افراد بیشتر متمایل به عمل مداری بوده و مقدار زیادی حالت برانگیختگی دارند. افراد دیگر بیشتر به حالت نوروتیك متمایلند، یعنی حالت بازداری در آنها بیشتر است.

 

 

 

 طبق نظر سالتر نقش درمانگر آن است كه افراد را به سوی عمل مداری سوق دهد. او بیمارانش را تشویق می‌كرد احساساتشان را به طور آزادنه‌ای نشان دهند تا مقدار زیادی حالت برانگیختگی در آنها به وجود آید. منظور سالتر از برانگیختگی زیاد، حالتی است كه در آن افراد می‌توانند تمام توان های خود را چه از نظر شناختی و چه از نظر عاطفی به فعلیت برسانند. چنین حالتی اشتیاق‌آور و لذت‌بخش است. او اشاره كرده است كه بسیاری از افراد از عادت به حالت بازداری رنج می‌برند. آنها می‌توانند این حالت را از طریق تمرین هیجانی رفع كنند و حالت برانگیختگی ایجاد نمایند.

 

 

 

نهایتا” حالات برانگیختگی  و بازداری متعادل می‌شوند. به نظر سالتر تغییراتی كه بدین طریق در رفتار ایجاد می‌شود منجر‌به تغییر بیولوژیكی مغز می‌شود و وجود تازه‌ای را پدید می‌آورد، وجودی كه می‌تواند با سرعت تصمیماتی را اتخاذ نموده، از مسئولیت‌ ها لذت ببرد، بدون‌ اینكه از اضطراب به ستوه آید(فقیرپور،1377).