خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره سود و اهمیت آن با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

مفاهیم سود در سطح عمل به فرآیندهای تصمیم گیری سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان ، واكنش قیمت اوراق بهادار در بازار سرمایه نسبت به سود گزارش شده، تصمیمات مدیریت درباره مخارج سرمایه ای و واكنش مدیریت و حسابداران نسبت به سود مربوط است . بدین ترتیب از سود به عنوان وسیله ای جهت پیش بینی استفاده می شود . در بیانیه شماره یك هیئت استانداردهای حسابداری مالی آمده است كه سرمایه گذارن ، اعتباردهندگان و سایر استفاده كنندگان علاقمندند كه خالص جریان ورود وجه نقد به واحد انتفاعی را در دوره های آتی مورد ارزیابی قرار دهند، اما غالبا سود را برای ارزیابی توان سودآوری ، پیش بینی سودهای آتی و یا ارزیابی ریسك سرمایه گذاری یا اعطای وام و اعتبار به واحد انتفاعی مورد استفاده قرار می دهند . بنابراین فرض بر این است كه ارتباطی بین سود گزارش شده و گردش وجوه نقد، شامل توزیع وجه نقد در بین سهامداران ، وجود دارد . تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است كه نشان می دهد سودهای گذشته محاسبه شده بر اساس ارزش های تاریخی ، در مقایسه با سودهای گذشته محاسبه شده بر اساس ارزش های جاری ، به منظور پیش بینی ارزش های آتی مناسب تر است . ضمنا سود های محاسبه شده به دو روش بالا ، نسبت به سودهای محاسبه شده بر مبنای ارقام تعدیل شده به واسطه تغییر سطح قیمت ها مرجح می باشد(رسائیان, 1387) . 

 

 


حال برآنیم اهمیت سود را با توجه به موارد فوق مورد بررسی قرار دهیم و برای این سوال كه اهمیت سود تا چه اندازه است پاسخی جامع پیدا كنیم .پاسخ این سوال كه به دیدگاه ما مربوطه بستگی دارد. اگر ما تمام منابع اطلاعاتی را كه در تعیین قیمت سهام تاثیر گذار می باشند در نظر بگیریم  سودها تنها قسمت کمی از این منابع را تشکیل می دهند. با وجود این، سودها نیز حداقل به‌اندازه‌ی سایر منابع اطلاعاتی نقش دارند، به ویژه اگر واکنش قیمت سهام را نسبت به نوعی اعلام سود که بطور متوالی صورت می‌گیرد، در نظر بگیریم. علاوه بر این، سایر داده‌ها ممکن است که منابع اطلاعاتی درباره سود باشند. حال اگر سودها به عنوان اطلاعات مهم در نظر گرفته شوند، طبیعی است که سرمایه‌گذاران سعی کنند تا اطلاعات دیگر را که در پیش‌بینی سود مؤثرند، به دست آورند.
 

 

 

فهرست مطالب

2-1- مروری بر مفهوم بنیادی سود و اهمیت آن

2-2- مفهوم سود در سطح ساختار ( قواعد و تعاریف)

2-3- مفهوم سود در سطح معانی ( ارتباط با واقعیت های اقتصادی )

2-4- مفهوم سود در سطح عمل( نحوه استفاده از آن توسط استفاده كنندگان)

2-5- ثبات و پایداری سود

2-5-1- ثبات سود (سود دائمی)

2-5-2- اجزای دائمی در مقابل اجزاء موقتی سود

2-6- نقاط قوت و ضعف وارد بر سود حسابداری

2-6-1- نقاط قوت سود حسابداری

2-6-2- انتقادات و ایرادات وارد بر سود حسابداری

2-7- مدیریت سود و راهكارهای مربوط به آن

2-8- وجود یا عدم وجود یكنواخت سازی سود

منابع